Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 15 januari 2011

Zeg het met Voicethread

Voicethread is een programma waar ik al heel wat toepassingen op heb gemaakt, zowel voor Frans als voor Spaans. In essentie komt het hierop neer dat je eerst een gratis account creëert en vervolgens "iets"  upload (een tekstdocument, foto, youtubefilmpje, ...) waarop anderen dan mondeling of geschreven commentaar geven. Rondom het document verschijnen dan de fotootjes van wie een commentaar heeft achtergelaten en dat kan iedereen dan gewoon lezen/beluisteren. Hier vind je enkele links naar de Voicethreadopdrachten die mijn studenten in het eerste semester van 2010-2011 voorgeschoteld kregen:
Op de site zelf staan trouwens ook nog tal van voorbeelden die je kan bekijken.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen