Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 15 januari 2011

Je favorieten bewaren met "Delicious" of "Diigo"

Delicious en Diigo zijn twee programma's waarmee je erg gemakkelijk je favorieten kan bewaren op het internet, en niet op je PC. Dit heeft o.a. als voordeel dat je er om het even waar toegang toe hebt. Daarnaast kan je ze ook makkelijk ordenen en delen met anderen . Delecious is volgens mij nog steeds de meest gebruikte (toch zeker in de Spaanstalige wereld), maar persoonlijk verkies ik Diigo. Dit programma is recenter en heeft als grote voordeel dat je er ook stukken van webpagina's mee kan markeren (in verschillende kleuren) én opslaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten