Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 15 januari 2011

Twitter

http://twitter.com/is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes publiceren. Op Twitterinfo staat een leuk filmpje dat precies uitlegt waar het over gaat. Ik heb getuigenissen gelezen van collega's die Twitter gebruikten voor hun taalklas, maar zover denk ik zelf niet te gaan. Collega's Spaans kunnen misschien deze pagina 'ns bekijken waar mensen hun ervaringen en ideëen posten omtrent het gebruik van Twitter in de taalklas.
Mij lijkt het eerder interessant om mensen/specialisten te volgen uit een branche die je interesseert, het Web 2.0 bvb. :) Ik ben er nog niet toe gekomen, maar ik ben het zeker van plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten