Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 15 januari 2011

Bombay TV

Met BombayTV kan je korte scènes uit Bollywood-films aan elkaar monteren en ondertitelen. Vervolgens mail je dit door naar jezelf én een vriend om het resultaat te kunnen bekijken. Ik heb het 'ns uitgeprobeerd en het duurt inderdaad niet langer dan 2 minuten! Ik heb er wel geen idee van hoe lang deze link blijft bestaan...
Nu, het is bijzonder basic, en je kan maximaal 10 zo'n scènes na elkaar monteren, maar het is eens wat anders :)
Zonet ontdekte ik ClassikTV, een gelijkaardig programma maar met iets meer mogelijkheden op het eerste zicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten