Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 15 januari 2011

Maak van een Worddocumentje een krantenartikel

Met Fodey maak je van om het even welke tekst in 2 seconden een krantenartikel. Geef je zelfbedachte krant een pakkende naam, vul de datum in en de naam van het artikel. Typ je tekst en klaar is je krantenartikel.
Je kan het zelf gebruiken in een cursus om een authentiek krantenartikel na te bootsen of je laat het studenten gebruiken voor een kort schrijfopdrachtje. Het gemaakte artikel is te downloaden als afbeelding. Fodey verzoekt echter wel om geen namen van bestaande kranten of personen te gebruiken in het bericht.


Zie je het groter, en wil je met je studenten een krant maken, dan moet je zeker de programma's "Kranten maken" en "De krantenmaker" even bekijken! Ik leerde ze kennen via de uitstekende site ICT-idee, waar je meer info en ideeën vindt hieromtrent. Opdezelfde site staat trouwens nog een interessante tool die hier kan vernoemd worden: Jilster, een eenvoudig programma om zelf een online-tijdschriftje te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten