Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


dinsdag 18 januari 2011

Verhalen vertellen met Storybird

Op de zéér interessante site van Margreet van den Berg, las ik dit bericht ivm Storybird. Vooral de toepassing waarbij iemand een verhaal begint en het vervolgens doorstuurt naar iemand anders die eraan verder werkt, die het op zijn beurt opnieuw verder stuurt, enz. vind ik wel leuk. Het lijkt me op het eerste zicht meer iets voor het secundair of volwassenenonderwijs, maar wie weet? :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten