Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 15 januari 2011

Maak je eigen website

Met CrearWebGratis kun je... gratis je eigen website maken. De site is wel enkel in het Spaans, maar misschien is dat geen bezwaar? :)
Onlang kwam ik ook Webs.com die eveneens heel wat mogelijkheden biedt. De gratis versie is weliswaar erg beperkt, maar kan in sommige gevallen zeker volstaan (bvb. voor een opdracht waarbij studenten zelf een website moeten bouwen.) Ook erg leuk en veelbelovend is Yola!
Persoonlijk verkies ik een wiki of een blog boven een website, omwille van de 'sociale' component. Beiden zijn een stuk interactiever en bieden meer 'communicatiemogelijkheden'. Je kan er net als op een website content op plaatsen, hoewel websites op dat vlak dan weer meer mogelijkheden bieden...

Sinds kort werk ik ook graag met tools als Checkthis: véél eenvoudiger dan blogs, wikis of websites, maar je kan er (zonder in te loggen) ook een aantrekkelijke webpagina mee maken met allerhande multimedia. Ideaal om studenten snel aan de slag te zetten!! UPDATE 2017: Checkthis bestaat jammergenoeg niet langer. Smore is een interessant alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten