Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


vrijdag 28 januari 2011

Bellen en chatten met "Skype"

Iedereen heeft wellicht al gehoord van Skype. Het is een toepassing waarmee je gratis kunt bellen en chatten met mensen waar ook ter wereld. Heb je allebei een webcam, dan kun je elkaar bovendien gewoon zien! Het is enkel gratis wanneer de andere persoon ook Skype heeft geïnstalleerd. Om naar mobiele of vaste nummers te bellen betaal je echter ook een héél stuk minder dan de gangbare tarieven.
Hoe het precies in zijn werk gaat is uitstekend uitgelegd in dit tutorfilmpje (klik in de linkerkolom om in het menu te navigeren).
Om Skypegesprekken te kunnen opnemen, raad ik aan om bij de installatie de "Skype Extras Manager" mee te installeren (gewoon aan te vinken bij de installatie). Meer info op deze blog bij "telefoongesprekken opnemen".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten