Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


dinsdag 3 juli 2012

Verstuur bestanden tot 2GB zonder je hoeft in te loggen!

Om snel een groot bestand te versturen, tot maar liefst 2GB, kan je ook het gratis tooltje justbeamit gebruiken. Je sleept een bestand naar het startscherm (of je opent er een bestand vanuit verkenner) en je krijgt meteen een link! Deze link geef je door aan diegene met wie je het bestand wilt delen en that's it. Je hoeft dus niks te downloaden en zelfs geen account te creëren! De enige -weliswaar belangrijke- voorwaarde is dat jouw eigen browser open blijft staan tot wanneer de ander het bestand heeft gedownload. Dit beperkt het gebruik natuurlijk aanzienlijk, maar blijft een leuk tooltje dat nog van pas kan komen... Hieronder een kort filmpje van hoe het werkt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten