Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


maandag 23 juli 2012

Spreek 'ns af via "When is good"

Whenisgood is een (gratis) tooltje dat erg bruikbaar is om met een groep mensen een geschikt moment te vinden waarop iedereen vrij is. Je hoeft niks te installeren en het kan zelfs zonder te loggen. Wanneer je een (gratis) account aanmaakt, krijg je wel een paar extra mogelijkheden (zie instructiefilmpje onderaan).
Deze webapp is erg vergelijkbaar met het gekende Doodle, maar verschilt hierin dat het meer geschikt is om een gepast uur te vinden waarop iedereen vrij is. Je duidt als maker de dagen en uren aan die je voorstelt en krijgt daarvoor een link die je deelt met de anderen. Zij duiden in een soort uurrooster de momenten aan die hen passen en als resultaat zie je de momenten die door de meeste mensen werden gekozen. In Doodle kan je bijvoorbeeld opgeven 'dinsdag 14u-17u' en kunnen anderen enkel aanvinken of ze dan vrij zijn of niet. Bij When is good heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld '14u-15u' aan te duiden (of zelfs per 15' of 30'). Hieronder wordt mooi uitgelegd hoe het werkt:Geen opmerkingen:

Een reactie posten