Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


dinsdag 3 juli 2012

Neem je webcam op met YouTube en publiceer meteen!

Dat je filmpjes kan bekijken, downloaden en uploaden op YouTube weet ondertussen wellicht iedereen. Maar wist je ook dat je er een opname kan maken van je webcam en dit rechtstreeks kan publiceren? Dit bespaart je de omweg om dit eerst via een ander programma of via een fototoestel te doen... Ik laat mijn studenten een video-filmpje publiceren waarin ze oproepen om te reageren op hun jaarthema. Ze kiezen zelf of ze er een zakelijk, grappig of origineel filmpje van maken. Het is de bedoeling dat ze het nadien verspreiden om zo veel mogelijk reacties te krijgen... Hieronder zie je hoe het werkt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten