Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


dinsdag 31 juli 2012

Maak lange URL's korter met TinyURL

Met TinyURL maak je van een ellenlange URL een veel kortere, die makkelijker is om te communiceren aan anderen. Geen echt Web 2.0-tooltje, maar wel eentje dat handig kan zijn bij het maken of communiceren van een opdracht. Er zijn tal van andere tooltjes die hetzelfde kunnen, maar dit programma is wel érg handig: wanneer je het opent hoef je enkel de lange URL in het blanco vakje te kopiëren en op "Make tiny URL" te klikken en that's it...


Met Cort.as kan je trouwens net hetzelfde doen en net even gemakkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten