Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


vrijdag 3 augustus 2012

Voeg snel notities toe aan PDF's, foto's en andere documenten!

Crocodoc is een handig tooltje waarmee je notities kan toevoegen aan allerhande types van documenten (foto's, PDF, Word, ...). Zo kan je opmerkingen toevoegen in de marge, zaken met fluo markeren, dingen tekenen, enz. Je hoeft daarvoor niet eens in te loggen, tenzij je wilt dat je naam vermeld wordt bij je notitie (wat toch handig is) en je geannoteerde documenten wilt bewaren. Je surft dus gewoon naar de site, loadt je document up en maakt er de notities bij. Dan hoef je enkel nog op "share" te klikken om je document met anderen te delen!  Interessant is ook dat je de documenten nadien niet alleen kan delen via mail, URL, Facebook, enz., maar ook kan "embedden" in een blog, website of wiki!

Het lijkt me een handig tooltje om documenten te becommentariëren van studenten (of zelfs van collega's). De screenshot hieronder geeft een idee van hoe zo'n document eruit ziet:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten