Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 8 augustus 2012

Verzin een verhaal bij 5 willekeurige foto's van Flickr

Five Card Flickr Story is een leuk tooltje om op een speelse manier te werken aan de schrijfvaardigheid van studenten. Het stelt 5 reeksen voor van 5 (ad random gekozen) foto's, waar je er telkens één moet uit kiezen. Bij die 5 foto's verzin je vervolgens een verhaaltje dat je heel snel met anderen kan delen via Facebook, Twitter, link, enz. Je hoeft niet eens in te loggen: gewoon naar de site surfen en je kan aan de slag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten