Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


donderdag 2 augustus 2012

Maak leuke slideshows van je foto's!

LoxiaStudio is een gratis tool om moderne en leuke slideshows te maken van je foto's in de vorm van o.a. 3D-kubussen of 3D-muren (zoals het voorbeeld onderaan over onze studiereis naar Barcelona). Leuk is ook dat je op je foto's de titel en een korte beschrijving kunt weergeven (in het voorbeeld te zien wanneer je op foto klikt - ik gaf enkel een titel op - ik merk nu ook op dat tekens als de ü en de ñ niet weergegeven worden :). Op de startpagina wordt uitgelegd hoe je te werk gaat (héél intuïtief). Indien je je animatie wilt bewaren of delen via een link, Twitter, Facebook, een blog, enz (wat uiteraard de bedoeling is), wordt gevraagd om een account te creeëren (dit gebeurt pas wanneer je de animatie klaar hebt: je hoeft enkel een naam en paswoord in te geven). Op die manier kan je de slideshows nadien nog steeds bewerken.
Een goed alternatief voor het maken van een fotogalerij is trouwens Cincopa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten