Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 21 mei 2011

Webcam gesprekken opnemen

UPDATE: Sinds begin 2012 staat Wetoku "for sale". Geen idee of deze tool opnieuw zal verschijnen, maar voorlopig is deze dienst dus "buiten gebruik"!  Bijzonder jammer!!
Wetoku is een online tool waarmee je webcam interviews/gesprekken kunt opnemen en embedden in een site of weblog. Het werkt echt ontzettend eenvoudig en de kwaliteit is opvallend goed. Je maakt eerst een account aan en logt in. Op je openingsscherm staat eigenlijk nauwelijks informatie, maar wel één grote blauwe knop om te starten. Wanneer je erop drukt moet je eerst de naam ingeven van je interviewé/gesprekspartner en een titel geven aan het gesprek. Dan kom je meteen op het scherm waar alles om draait: je eigen webcam start automatisch en er verschijnt een link die je moet doorsturen (via mail/skype/...) naar je interviewé die er enkel op hoeft te klikken. Wanneer hij dat doet start bij hem automatisch het programma en verschijnt hij ook meteen op het scherm (niet in een klein hokje, maar in een kader van dezelfde grootte!). Je kan dan beginnen te chatten en door op 'record' te drukken het gesprek (en beide beeldschermen) opnemen. De opname verschijnt dan op jouw Wetoku-pagina en heeft een eigen URL en embed-code, zodat je het heel gemakkelijk met anderen kan delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten