Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


maandag 16 mei 2011

Beeldmateriaal voor in de les

Op deze site van Margreet van den Berg staat een erg interessant overzicht van allerhande sites waar beeldmateriaal te vinden is dat vrij mag gebruikt worden.
Op RedKid.net vond ik dit leuke tooltje waarmee je makkelijk de tekst kan aanpassen in aangeboden afbeeldingen (Ipad, fles vodka, lettertjes in de soep, enz.). Ik gebruik het wel 'ns om een oefening te illustreren. Op Imagechef (erg druk en te flashy naar mijn smaak) staan nog meer van dit soort afbeeldingen.
Heel leuk verder zijn ook Icon Archive en the-noun-project, waar je gratis icoontjes vindt voor héél wat objecten!
Zoek je vooral naar icoontjes, kijk dan ook zeker hier even.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten