Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zondag 6 februari 2011

Welk woord komt het vaakst voor?

Voor wat het waard is: wanneer je twijfelt of een bepaald woord (of woordcombinatie) al dan niet vaker voorkomt dan een ander woord, kijk dan eens op "Google Battle". Tik beide woorden in en je ziet meteen het resultaat. Het zegt uiteraard niets over de context waarin de woorden voorkomen, maar het kan eventueel nuttig zijn om na te gaan welke woordcombinaties vaakst voorkomen (bvb. een werkwoord samen met een voorzetsel). In dat geval zet je de combinatie tussen "aanhalingstekens".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten