Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zondag 31 juli 2011

Zet een webpagina om in PDF en druk af wat jij wilt

PrintFriendly is een handig tooltje om om het even welke webpagina om te zetten in een PDF-document, dat je vervolgens kan opslaan of afdrukken.  Met één druk op de knop verwijder je de delen die je wilt verwijderen!
Het enige dat je moet doen is op Printfriendly de URL invullen van de website die je wilt omzetten, en bevestigen. That's it! Je hoeft niks te installeren of in te loggen. Indien je dit vaak gebruikt kan je wel een bookmark in je favorietenbalk slepen, zodat het nog sneller kan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten