Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zaterdag 30 juli 2011

Zelf een website bouwen

Op Mijnstijls Weblog las ik volgend interessant berichtje over Roxer, een tool waarmee je op een 'alternatieve', maar erg aantrekkelijke manier je eigen website kan bouwen. Ik heb het niet uitgeprobeerd, maar het ziet er best de moeite uit.

"Hou zou je het vinden als je een website zou kunnen maken zonder dat je maar ook 1 regel met codes hoeft te schrijven, wat nog geheel gratis is en zonder dat je software hoeft te installeren? Klinkt te mooi om waar te zijn? Nou, echt niet. Met Roxer kun je een website maken zonder het HTML-gedoe. Je kunt gebruik maken van de drag en drop functionaliteit. Roxer is een WYSIWYG (What You See Is What You Get) website, die je in staat stelt om hele mooie en omvangrijke websites te bouwen. En wat nog beter is, ze laten je website in je website bewerken zonder dat je naar een 1 of andere vage administratieve taakbalk moet. Een zeer aantrekkelijk voorbeeld is de website van Roxer zelf, ze zeggen dat ze de website hebben gebouwd met Roxer en dat is eigenlijk niet moeilijk om te geloven. Want ze demonstreren hun kunnen door je zelf te laten spelen met hun eigen website. Hier zijn nog wat voorbeelden van websites die gemaakt zijn mbv Roxer. Ziet er toch niet echt verkeerd uit !"

Wix is trouwens een gelijkaardig programma met -op het eerste zicht- meer mogelijkheden.

UPDATE 2016: Ondertussen gebruik ik al geruime tijd het uitstekende https://www.weebly.com/be om websites te maken. Wat mij betreft, de beste tool die momenteel (gratis) te vinden is.

2 opmerkingen:

 1. Hoi, nooit geweten dat je ook zelf een website bouwen kan.
  Het ziet er zo erg makkelijk uit.
  Misschien ga ik het nu ook zelf eens proberen!
  bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Rick. Bedankt voor je opmerking. Je moet ook zeker het tooltje "Weebly" eens bekijken. Dat vind ik eigenlijk nog beter. Ik heb het gebruikt om zelf een website te bouwen voor een vakantiehuisje, maar ik moet er nog iets over schrijven op mijn blog! :)

  BeantwoordenVerwijderen