Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zondag 31 juli 2011

Neem je webcam op en verstuur meteen!

Vidmail is een tool waarmee je supersnel je webcam opneemt en het resultaat vervolgens met één druk op de knop naar iemand doormailt. Op de openingspagina van het programma kan je meteen aan de slag, zonder dat je een account hoeft aan te maken (In die zin is het erg gelijkaardig aan Vocaroo, waarmee je echter enkel je stem opneemt). De ontvanger kan de opname downloaden en eveneens antwoorden met een videoboodschap.
Wel jammer dat je geen URL krijgt voor je opname, zodat je ze ergens zou kunnen publiceren...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten