Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 3 december 2014

Gloednieuw interuniversitair postgraduaat "Didactiek van het Spaans"

In februari 2015, start een gloednieuwe (actualisatie-)opleiding "Didactiek van het Spaans" aan de UCL/KULeuven, die bedoeld is voor zowel aanstaande als reeds actieve leerkrachten Spaans. De opleiding bestaat uit 4 modules (met optioneel een extra stagemodule) die ook apart kunnen gevolgd worden en die deels via contactmomenten (2 vrijdagnamiddagen per module) en deels vanop afstand verlopen. Tussen de contactmomenten door, werken de deelnemers aan persoonlijke opdrachten, die ze na afloop indienen om het getuigschrift te bekomen.
Deze postgraduaatsopleiding is een samenwerking tussen de UCL (Louvain-la-Neuve) en de KULeuven, waar ook afwisselend de contactmomenten zullen plaats vinden.

Zelf zal ik Module 2 voor mijn rekening nemen, omtrent het gebruik van ICT-middelen in de taalklas Spaans (wordt in het Spaans gegeven). Meer details over de inhoud van deze module verneem je in dit presentatiefilmpje.

Wie geïnteresseerd is in deze opleiding en meer informatie wenst, verwijs ik graag door naar onderstaande brochure en naar de website www.didactiek-spaans.be.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten