Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


dinsdag 20 augustus 2013

Neem je stem op, download als MP3 of verkrijg de link, ZONDER installatie!

recordmp3 is een erg eenvoudig maar superhandig tooltje om je eigen stem op te nemen zonder dat je iets op je PC hoeft te installeren: je surft naar de site, geeft toegang tot je microfoon en je kan jezelf meteen opnemen!
Het interessante is niet enkel dat je je niet hoeft te registeren of een programma moet downloaden, maar vooral dat je opname onmiddellijk deelbaar is met anderen via een simpele link! Indien gewenst kan je het audio-fragment ook gewoon als MP3 downloaden op je harde schijf. Simpeler kan echt niet.
Ik las wel (op de site van de Universiteit van Toronto, ik heb dit zelf niet getest) dat het programma bij langere opnames wel kan haperen en dus enkel geschikt is voor kortere audio-fragmenten. Indien er zich zo'n fout voordoet geeft men er ook de raad om ook de browser even te sluiten alvorens een nieuwe opname te starten.
Voor langere opnames kan je bvb. 123apps.io gebruiken, dat net zo eenvoudig is, maar waar je geen link krijgt (je kan de opname enkel downloaden als MP3). Je kan er echter wel heel snel mee knippen en plakken. Vocaroo, dat eerder werd besproken, is ook gelijkaardig: je krijgt eveneens een link, maar je kan het bestandje niet zomaar downloaden (enkel versturen).
Nu, ik heb recordMP3 even uitgeprobeerd en de opname van 2 minuten lukte prima! In deze korte tutorial wordt uitgelegd hoe het tooltje precies werkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten