Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zondag 1 april 2012

Presenteren met Sparkol

Sparkol is een nieuwe (gratis) tool om on-line presentaties te maken (en te delen). De mogelijkheden zijn erg beperkt, té beperkt -vind ik- voor een "echte" presentatie, maar het ziet er erg aantrekkelijk uit en is bijzonder eenvoudig in gebruik. Het programma kan een leuk alternatief zijn voor opdrachten waarbij enkel foto's of filmpjes met een begeleidende tekst moeten getoond worden. Volgende tutorial geeft een mooi idee van de mogelijkheden:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten