Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 16 november 2011

Laat studenten antwoorden op je vraag met hun webcam

Intervue.me is een gratis programma waarmee je vragen kunt publiceren op het internet waarop anderen mondeling kunnen reageren met hun webcam. Op deze video-opnames kunnen anderen op hun beurt commentaar geven -zij het enkel schriftelijk. De idee dat je deze 'reactie-functie' ook als feedback-mogelijkheid kan zien, lijkt me erg interessant.

UPDATE FEB 2014: Intervue.me is ondertussen verdwenen :( Op de interessante site van het Mediacenter van CVOAntwerpen vond ik een mogelijk alternatief, genaamd Flipgrid. Het is ondertussen ook alweer betalend geworden, maar de prijs valt erg mee (65 dollar, genoeg om te gebruiken met 5 collega's). Er ontbreekt (voorlopig?) wel een reactie-functie, wat me er voorlopig nog van weerhoudt het te gebruiken. Voicethread is een ander alternatief, met meer mogelijkheden, maar net iets anders van concept, zoals je hier kan lezen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten