Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


dinsdag 2 augustus 2011

"Skype in the classroom"

Skype in the classroom is een service van Skype die leerkrachten van overal met elkaar in contact wil brengen. Je kan er gewoon een profiel op achterlaten of een concreet project voorstellen waar je collega-leerkrachten voor zoekt (om mee samen te werken, als gastlector, enz.). Het interessante is dat je op trefwoord en bepaalde criteria (taal, leeftijd, ...) kan zoeken.
Momenteel bestaat deze dienst nog niet zo erg lang, en is het aantal aangesloten leerkrachten nog beperkt, maar dat zal wellicht snel veranderen... Dit kan volgens mij een interessante manier zijn om partnerscholen te vinden om (al dan niet virtuele) uitwisselingen mee op te zetten.  Je kan inloggen met je Skype-account, maar je dient wel een apart profiel op te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten