Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 3 augustus 2011

Publiceer je eigen ebook!

Issuu is een online tool waarmee je gratis je documenten kan publiceren in de vorm van een digitaal e-book. Zo kun je hier bijvoorbeeld Word-bestanden, PDF-files of PowerPoint-presentaties uploaden, en worden ze automatisch omgezet in een slideshow die lijkt op een doorbladerbaar boek (dat er werkelijk prachtig kan uitzien!). Je hebt vervolgens heel wat mogelijkheden om je upgeloade documenten te beheren, maar wat erg interessant is, is dat je ze erg gemakkelijk kan delen met anderen. Zo krijg je per ebook een URL en embed-code, waarmee je ze kan publiceren op bvb Blogger, wiki's, Toledo, enz. In dit filmpje zie je hoe het in zijn werk gaat en hieronder heb ik bij wijze van voorbeeld een ebook(je) gemaakt van een documentje dat we gebruiken voor onze jaarlijkse studiereis naar Barcelona.Twee alternatieve tools zijn Yumpu en Youblisher.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten