Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 4 februari 2015

Link Powerpoint-presentatie "Dag van het Frans"

Wie vandaag aanwezig was op de "Dag van het Frans" in Kortrijk en mijn Powerpoint-presentatie wil downloaden, zal merken dat de opgegeven link (wellicht) niet werkt. Slideserve (het tooltje dat ik heb gebruikt om te delen) blijkt inderdaad niet altijd even betrouwbaar.
Vandaar dat ik de presentatie nu op Slideshare heb geplaatst, waar je ze kan downloaden (weliswaar pas nadat je een account hebt gecreëerd).
Veel succes bij het experimenteren!Geen opmerkingen:

Een reactie posten