Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


donderdag 8 januari 2015

Actualisatie-opleiding "Didactiek van het Spaans"

Ik wil er nog even op wijzen dat je nog steeds kan inschrijven voor de gloednieuwe actualisatie-opleiding "Didactiek van het Spaans", waarover ik eerder al berichtte.  Het gaat om een opleiding die bestaat uit 4 modules (+ eventueel een extra stagemodule), met telkens 2 contactnamiddagen (in principe op vrijdagnamiddag) en een stuk begeleid afstandsleren.

In maart zal ik er de module rond "ICT en Web 2.0-toepassingen in de taalklas Spaans" geven.

3 belangrijke opmerkingen:
  • Je kan de modules ook apart volgen en/of eventueel spreiden over 2 of meerdere jaren.
  • Het is geen ramp indien je niet aanwezig kan zijn op één van de contactmomenten, aangezien ze ook digitaal zullen gestreamd worden.
  • De opleiding wordt in het Spaans gegeven.
Meer details via deze link! Neem gerust contact op, indien je nog met vragen zou zitten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten