Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


woensdag 4 november 2015

Tweede editie van de (actualisatie-)opleiding "Didactiek van het Spaans" (UCL/KULeuven)

In februari 2016, start de tweede editie van de (actualisatie-)opleiding "Didactiek van het Spaans" aan de UCL/KULeuven, die bedoeld is voor zowel aanstaande als reeds actieve leerkrachten Spaans. De opleiding bestaat uit 4 modules (met optioneel een extra stagemodule) die ook apart kunnen gevolgd worden en die deels via contactmomenten (2 vrijdagnamiddagen per module) en deels vanop afstand verlopen. Tussen de contactmomenten door (die plaats vinden in Louvain-la-Neuve), werken de deelnemers aan persoonlijke opdrachten, die ze na afloop indienen om het getuigschrift te bekomen.

Zelf zal ik (in de maand maart 2016) Module 2 voor mijn rekening nemen, omtrent het gebruik van ICT-middelen in de taalklas Spaans (wordt in het Spaans gegeven). Meer details over de inhoud van deze module verneem je in dit (Spaansgesproken) presentatiefilmpje.

Wie geïnteresseerd is in deze opleiding en meer informatie wenst, verwijs ik graag door naar deze activiteitenkalender en onze website www.didactiek-spaans.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten