Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


zondag 29 maart 2015

Duizenden afbeeldingen met een transparante achtergrond

PNGImages is een website waar je gratis en in slechts enkele kliks een paar duizend afbeeldingen met een transparante achtergrond kan downloaden. De afbeeldingen zijn thematisch gesorteerd, maar jammergenoeg niet doorzoekbaar op trefwoord (de zoekfunctie leidt je naar... gesponsorde sites). Toch een beperking dus, maar desalniettemin is het een heel aantrekkelijke collectie afbeeldingen die ongetwijfeld van pas kan komen bij het aanmaken van lesmateriaal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten