Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


vrijdag 11 oktober 2013

Maak een "publieke folder" waaraan iedereen files kan toevoegen zonder account!

OneTimeBox is een nieuwe gratis dienst waarmee je een "publieke folder" aanmaakt, zonder dat je ook maar hoeft in te loggen. Het enige wat je moet doen is een file naar het openingsscherm slepen! Daarna krijg je een URL voor jouw map die je kan delen met anderen. Iedereen die de link kent, kan op die manier materiaal toevoegen aan de map... maar ook deleten!
Doordat je niet hoef in te loggen (en dus anoniem blijft) is het dus geen waterdicht systeem, maar het kan in bepaalde gevallen wel handig zijn om op een snelle en makkelijke manier documenten van collega's of studenten te verzamelen.
 

Wil je vermijden dat je de documenten van anderen kan deleten, dan raad ik DBinbox aan, waarvoor je wel een account moet hebben bij Dropbox. Met deze gratis tool kan je eveneens een link delen met anderen, zodat zij bestanden kunnen toevoegen aan jouw dropboxmap, zonder dat zij daarvoor Dropbox-gebruiker moeten zijn! Bij DropitToMe, dat ongeveer op dezelfde manier werkt, is er nog een extra beveiliging, doordat je niet alleen de link, maar ook een paswoord moet doorgeven vooraleer iemand kan uploaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten