Welkom op mijn blog die gewijd is aan het gebruik van ICT- en in bijzonder Web 2.0-tools, in de taalklas. Ik heb deze blog in de eerste plaats gemaakt voor collega’s die net als ik op zoek zijn naar nieuwe manieren om authentieke communicatie de klas binnen te ‘smokkelen’, om zo de studenten te motiveren en te laten genieten van een vreemde taal. Het Web 2.0 is daarvoor een ideaal instrument, denk ik.

Nu, het aantal nieuwe Web 2.0-tools schiet vandaag werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Het doel van deze blog is echter niet om er daar zoveel mogelijk van te bespreken. Ik probeer me net te beperken tot diegene die ik nu al gebruik of waarvan ik denk dat ze in de toekomst nog van pas kunnen komen. Ik hoop in elk geval dat u er iets aan heeft en dat het een inspiratiebron kan zijn voor uw eigen lespraktijk. Het spreekt voor zich dat vragen, opmerkingen en suggesties steeds van harte welkom zijn!

Klik hier voor de Spaanse "tegenhanger" van deze blog. Para la versión española de este blog, da clic aquí


maandag 1 oktober 2012

Kies zelf waar je YouTube-filmpje start

Het gebeurt niet zo vaak, maar af en toe wil ik graag dat het YouTube-filmpje dat ik aan mijn studenten geef niet vanaf het begin start, maar wel vanaf een specifieke moment. Met dit tooltje is deze klus zo geklaard (inloggen hoeft niet): je kopieert eerst de link van het oorspronkelijke filmpje, je geeft aan vanaf welke minuut/seconde het moet starten en that's it! Je krijgt meteen een link die je met je studenten kan delen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten